x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrada Cernavodă-Constanţa ar putea fi gata în 2010

Autostrada Cernavodă-Constanţa ar putea fi gata în 2010

de Jurnalul National    |    28 Mar 2008   •   00:00

Toate procedeele şi studiile pentru realizarea Autostrăzii Cernavodă ­ Constanţa au intrat în linie dreaptă, astfel încât în luna mai ar putea începe lucrările a căror finalizare este prevăzută pentru vara anului 2010, a declarat Jean Paul Tucan, şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri Constanţa.



Toate procedeele şi studiile pentru realizarea Autostrăzii Cernavodă ­ Constanţa au intrat în linie dreaptă, astfel încât în luna mai ar putea începe lucrările a căror finalizare este prevăzută pentru vara anului 2010, a declarat Jean Paul Tucan, şeful Direcţiei de Drumuri şi Poduri Constanţa. “Documentaţia tehnică a fost finalizată. Vom scoate autorizaţia de construcţie la sfârşitul lunii aprilie sau poate începutul lunii mai. La data de 21 aprilie va avea loc deschiderea ofertelor, iar durata lucrărilor va fi de 24 de luni”, a spus Tucan. El a precizat că tronsonul de autostradă Cernavodă ­Constanţa va avea doi constructori, pentru realizarea mai rapidă a obiectivului. Astfel, unul dintre constructori va realiza porţiunea de la Cernavodă până în zona Basarabi, iar celălalt până la joncţiunea cu şoseaua de Centură a municipiului Constanţa.

Jean Paul Tucan a mai declarat că Autostrada Soarelui este de două luni în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, fapt ce va permite o mai bună gestionare pe timp de criză. Până în luna februarie segmentul de autostradă de la Bucureşti la Lehliu a fost în administrarea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Bucureşti, iar de la Lehliu la Cernavodă aparţinea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa. “Autostrada cu doi şefi era o anomalie, o companie nu poate avea doi manageri generali. Aveam un singur punct de informare şi management al traficului, care era la Regionala Bucureşti, iar cea mai mare parte a autostrăzii ţinea de Regionala Constanţa”, a declarat Tucan.

×
Subiecte în articol: economic constanta