x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostradă de 6,2 mld. euro

Autostradă de 6,2 mld. euro

30 Aug 2019   •   12:00
Autostradă de 6,2 mld. euro

Ministerul Transporturilor vrea să reaprobe indicatorii tehnico - economici ai Autostrăzii Braşov  – Oradea. Proiectul publicat de minister presupune o redimensionare a sistemului rutier. Valoarea totală a autostrăzii este de circa 6,2 miliarde de euro.

Ministerul Transporturilor intenţionează să reaprobe indicatorii tehnico - economici ai Autostrăzii Braşov - Târgu Mureş - Cluj - Oradea, care va fi mai lungă cu un kilometru - 416 kilometri, faţă de 415 kilometri cât se stabilise iniţial. La această dată, mai sunt de executat 341 de kilometri, care necesită o investiţie de 21,87 miliarde lei. Va fi construit un tunel în plus, iar în toate tunelurile vor fi amplasate dotări şi echipamente specifice pentru ventilare, stingere incedii şi pentru evacuare în caz de urgenţă.

 

29,53 miliarde lei este valoarea totală a autostrăzii, echivalentul a 6,2 miliarde euro

“Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, se menţionează în proiectul de act normative publicat de Ministerul Transporturilor.

 

×