x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrada Ford şi-a ales constructorii pentru primii 58 km

Autostrada Ford şi-a ales constructorii pentru primii 58 km

de Adrian Stoica    |    04 Dec 2018   •   13:00
Autostrada Ford şi-a ales constructorii pentru primii 58 km
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Primele trei contracte pentru proiectarea şi execuţia a trei loturi ale Drumului Expres Craiova-Piteşti au fost semnate ieri de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), valoarea lucrărilor fiind de 1,811 miliarde de lei, fără TVA. Compania de Drumuri promite că cei 57,55 kilometri contractaţi luni vor fi gata în trei ani.
Primul tronson, cu o lungime de 17,7 km, va fi proiectat şi executat de către societatea Tirrena Scavi S.p.A. (Italia), iar valoarea contractului este de 358.179.480,69 lei, fără TVA, echivalentul a 76 milioane de euro, fără TVA. Lucrările care urmează să fie realizate au un cost pe km de 4,3 milioane euro, fără TVA. Tronsonul 2 (39,85 km) este format din două loturi. Primul dintre ele, în lungime de 18,5 km, va fi realizat de Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL (România). Valoarea contractului se ridică la 661.452.009,54 lei, fără TVA, costul pe fiecare kilometru fiind de 7,6 milioane de euro, fără TVA. În acelaşi timp, Lotul 2, în lungime de 21,35 km, va fi construit tot de Asocierea SA&PE Construct SRL - Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL (România), la o valoare a contractului de 792.189.981,56 lei, fără TVA, echivalentul a 168 milioane de euro, fără TVA, cu un cost/km de 7,8 milioane de euro, fără TVA. CNAIR precizează că, în conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestor contracte este de 36 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor se întinde pe şapte ani.

120 km este lungimea totală a Drumului Expres Craiova-Piteşti, cunoscut şi sub denumirea Autostrada Ford, construcţia ei fiind cerută insistent în ultimii ani de către constructorul auto american.
Sursa de finanţare a proiectului privind realizarea acestui drum expres este Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) - fonduri europene nerambursabile.

×
Subiecte în articol: Autostrada Ford