x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Autostrada Transilvania: Relocarea utilităţilor întârzie

Autostrada Transilvania: Relocarea utilităţilor întârzie

de Daniela Ivan    |    16 Iul 2009   •   00:00
Autostrada Transilvania: Relocarea utilităţilor întârzie
Sursa foto: Raul Ştef/INTACT IMAGES

Reprezentanţii Bechtel susţin că vor finaliza în acest an 42 de kilometri din Autostrada Transilvania numai dacă statul român va reloca utilităţile până în august.



Constructorii Autostrăzii Transilvania afirmă că întârzierile se datorează statului român, care trebuia, până la 30 aprilie, să relocheze 38 de utilităţi pe traseul Gilău - Turda. "La opt dintre aceste utilităţi nici nu au început lucrările, patru nu sunt finalizate, iar pentru alte patru lucrările au început, dar nu sunt finalizate. Este vorba despre nodurile de la Turda şi Gilău", a precizat Bogdan Sgârcitu, purtătorul de cuvânt al companiei Bechtel, care realizează proiectul Autostrada Transilvania. Potrivit unui protocol încheiat în februarie între Ministerul Transporturilor şi Bechtel s-a angajat să finalizeze în acest an 42 de kilometri din tronsonul Câmpia Turzii - Gilău.

Proiectul de construcţie pe tronsoul Braşov - Borş a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

×
Subiecte în articol: economic