x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avalanşă de atacuri informatice

Avalanşă de atacuri informatice

08 Oct 2019   •   12:00
Avalanşă de atacuri informatice

Numărul sesizărilor transmise la 1911 privind incidentele informatice s-a dublat în acest an, comparativ cu 2018, când acestea erau transmise prin e-mail, în top fiind campaniile de phishing, a declarat Cătălin Aramă, directorul general al Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO). 

România se încadrează într-un trend crescător (în privinţa ameninţărilor cibernetice, dar „practic întreg spaţiul cibernetic se confruntă cu probleme din ce în ce mai mari„, din cauza numărului crescut de echipamente conectate şi a noilor tehnologii care vin pe piaţă, a explicat Aramă.

„Acest lucru nu trebuie să ne sperie, pentru că de fiecare dată există metode prin care ne putem apăra. Important este să le cunoaştem, importantă este educaţia şi adoptarea unor măsuri de securitate cu responsabilitate, astfel încât incidentele cibernetice să nu apară”, a arătat expertul.

 

De cele mai multe ori, victima este apelată telefonic sau prin chat-uri, tocmai pentru a o convinge să urmeze un link, să-şi dea datele personale, date despre cont etc.

 

×