x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AVANTAJ TURISTIC/Cuba profită

AVANTAJ TURISTIC/Cuba profită

de Sînziana Stancu    |    10 Dec 2008   •   00:00

În timp ce insulele din zonă au hotelurile goale şi salariaţii din turism sunt trimişi acasă, Cuba este cea mai căutată din Caraibe, de turiştii străini.

Cubei îi merge bine în vremuri de criză, datorită turismului. Este insula excepţie în întreg paradisul caraibean, care e asaltată de tot mai mulţi turişti străini şi se aşteaptă la încasări-record în această iarnă. După un uşor regres în ultimii doi ani, numărul turiştilor străini a crescut cu 11%, după cum informează presa cubaneză.

ATRACŢIE COMUNISTĂ
Cei mai mulţi dintre turişti par să fie atraşi de Cuba pentru că sunt curioşi să viziteze, în paradisul din zonă, singurul loc – şi printre ultimele din lume – în care mai domneşte comunismul. Vin vizitatori străini din toată lumea, dar cei mai mulţi vin din Canada, unde turiştii nu sunt încă loviţi rău de criză. Americanii încă le interzic cetăţenilor lor să viziteze insula, Cuba fiind încă sub embargou american. Dar ea reuşeşte să se descurce foarte bine şi aşa, oferindu-le vizitatorilor ei şi “turismul pentru sănătate”, celebru în toată lumea pentru tratamentele şi serviciile medicale de înaltă clasă oferite de către specialiştii cubanezi, în cazul unei serii largi de afecţiuni, de la hipertensiune până la paralizie, tumori osoase, psoriazis sau Parkinson. În Cuba se practică şi faimoasele terapii împotriva dependenţei de alcool sau droguri, împotriva stresului, precum şi cele geriatrice. Din toate aceste oferte de turism, Cuba a scos anul trecut 2,2 miliarde de dolari, iar anul acesta hotelurile cubaneze au toate camerele rezervate până după Anul Nou.

×
Subiecte în articol: economic