x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AVAS nu renunta inca la Cross Lander

AVAS nu renunta inca la Cross Lander

25 Aug 2004   •   00:00

Situatia tensionata de la ARO Campulung se prelungeste, cel putin pana in luna ianuarie 2005, data la care Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a hotarat ca va trage linie fata de onorarea promisiunilor celor de la Cross Lander.

Astfel, presedintele AVAS Mircea Ursache s-a intalnit cu reprezentantii muncitorilor disponibilizati de la ARO SA si a discutat telefonic cu liderul sindical de pe platforma musceleana. Urmare a acestor discutii, Ursache s-a intalnit si cu conducerea companiei Cross Lander, firma americana care a cumparat pachetul majoritar de actiuni de la ARO. Impins de la spate, John Perez, patronul de la Cross Lander respectiv ARO, a anuntat ca in cel mai scurt timp posibil activitatea in cadrul societatii ARO va fi reluata. La ora actuala, pe platforma producatorului de automobile 4 x 4 nu se mai lucreaza de o buna perioada de timp. Mai mult, Perez pare de-a dreptul hotarat, cel putin pentru moment, ca pana la termenul scadent (ianuarie 2005) sa realizeze angajamentele investitionale asumate prin contractul de vanzare-cumparare de actiuni. "Il mai astept pana in ianuarie, mai am inca rabdare cu el (n.r. - John Perez) si sper sa se tina de cuvant si sa-si respecte obligatiile asumate in privatizarea ARO", ne-a declarat Mircea Ursache. Totodata, in urma discutiilor purtate s-a convenit ca problemele rezultate din ofertele altor investitori cu privire uzina ARO, inclusiv cele ale SMD Automotive Group Ltd, nu vor mai face obiectul nici unei discutii din partea AVAS, atat timp cat contractul cu firma Cross Lander este inca in vigoare. (Catalin Budescu)

PANA IN SEPTEMBRIE

Atat mai avea timp Perez pentru a scoate banii reali din buzunar pentru fabrica ARO Campulung, anterior ultimelor discutii purtate cu presedintele AVAS. La data de 26 septembrie, Perez are obligatia sa investeasca trei milioane de dolari in retehnologizarea fabricii, fapt stipulat in contract. "Este ultima sansa sa arate ca merita aceasta fabrica si este un investitor serios. Daca nu va respecta nici acest angajament, se va hotari, mai mult ca sigur, rezilierea contractului si introducerea fabricii in proces de lichidare voluntara", declara acum ceva timp Mircea Ursache, presedintele AVAS. Se pare ca intre timp Perez a castigat bunavointa si rabdarea institutiei statului.

×
Subiecte în articol: economic