x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Avem cel mai vechi stoc de locuinţe din UE

Avem cel mai vechi stoc de locuinţe din UE

de Daniela Ivan    |    23 Oct 2018   •   13:15
Avem cel mai vechi stoc de locuinţe din UE

România are cel cel mai învechit stoc de locuinţe la nivelul UE, o gospodărie din cinci are probleme de etanşeitate sau necesită consolidare antiseismică şi între 12% şi 16% din totalul gospodăriilor urbane au nevoie de înlocuiri sau reparaţii majore la diferitele categorii de instalaţii, potrivit unui sondaj IRSOP prezentat de preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe, Lucian Anghel.

"Finanţarea creşterii confortului locativ este o urgenţă pentru dezvoltarea şi incluziunea socială în condiţiile în care pentru multe gospodării veniturile sunt încă prea mici faţă de necesarul de renovare locativă, iar economisirea e expusă la nevoi şi tentaţii multiple", spune Lucian Anghel.

EFdeN a lansat a doua ediţie a Ghidului Condiţiilor de Confort, cu sprijinul BCR Banca Pentru Locuinţe, document ce are ca unic scop îmbunătăţirea calităţii locuirii în România, a anunţat Anghel. "Nu avem un set de soluţii standard pentru orice problemă, însă credem că în fiecare clădire poate fi implementată cel puţin una dintre soluţiile noastre, prezentate în ghid, fără costuri foarte mari", a adăugat Ana Maria Ghiţă, responsabil Parteneriate EFdeN. (D. Ivan)

 

×
Subiecte în articol: locuinţe