x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie AVERTISMENT: Trebuie să ne pregătim pentru riscuri de tip SFÂRŞITUL LUMII!

AVERTISMENT: Trebuie să ne pregătim pentru riscuri de tip SFÂRŞITUL LUMII!

18 Oct 2012   •   11:51
AVERTISMENT: Trebuie să ne pregătim pentru riscuri de tip SFÂRŞITUL LUMII!
Sursa foto: AFP

Viceguvernatorul Băncii Angliei, Paul Tucker, spune că "cea mai dificilă perioadă încă nu a fost depăşită de sistemul bancar" şi a avertizat băncile britanice să se pregătească pentru ce e mai rău, scrie cotidianul The Week.

Potrivit The Daily Telegraph, Tucker a mai spus că băncile din Marea Britanie ar trebui să nu se opună consolidării față de riscuri de categoria "sfârșitul lumii".

"Există o probabilitate tangibilă ca cea mai dificilă perioadă să nu fi trecut", a declarat viceguvernatorul Băncii Angliei la conferința anuală a Asociației Bancherilor Britanici.

Conform Reuters, Tucker vrea ca autoritățile de reglementare să forţeze băncile să deţină sume fixe de capital pentru acoperirea activelor instituțiilor de credit.

"Seturile de reglementari Basel, gândite dupa criza financiară, nu sunt suficiente pentru a asigura că băncile au o situație destul de solidă. Regulile bancare globale - cunoscute ca Basel III - nu sunt calibrate pentru riscurile de tip sfârșitul lumii, care se află în sfera posibilităților în acest moment", a mai spus Paul Tucker.

×