x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Babiuc se lupta cu Guvernul

Babiuc se lupta cu Guvernul

23 Feb 2005   •   00:00

Hotararea de Guvern 95/2005 privind spargerea Camerei de Comert si Industrie a Romaniei si a Municipiului Bucuresti (CCIRB) in doua institutii este nelegala si nula.

DANIELA IVAN

DECIZIE. Executivul nu poate transa eventualele nemultumiri legate de organizarea CCIRB
Hotararea de Guvern nesocoteste acte normative cu putere superioara, precum Decretul Lege 139/1990 privind regimul cameral. "Se incalca principiul separatiei puterilor in stat, care impune ca eventualele nemultumiri in legatura cu organizarea sistemului cameral, venite din partea unor persoane fizice sau juridice, sa fie transate prin interventia puterii judecatoresti si nu a Executivului", declara Victor Babiuc, presedintele CCIRB.

IMIXTIUNE. "Guvernul se amesteca intr-un singur moment al organizarii si functionarii camerelor de comert, atunci cand o camera se infiinteaza si cere Guvernului recunoasterea existentei", spune presedintele CCIRB. El adauga ca, acum, Executivul s-a amestecat in organizarea CCIRB si a creat o noua camera a Municipiului Bucuresti.

ABERANT. "Guvernul a creat o camera a Municipiului Bucuresti, dar nu a spus care sunt membrii ei, care este sediul, care sunt organele de conducere, care este patrimoniul, si fara aceste elemente, potrivit legii, nu exista persoana juridica. Cine este conducatorul acestei structuri? Deci Guvernul a creat nimic", a spus Victor Babiuc. El a mai adaugat ca exista deja inainte de HG 95/2005 o Camera a Municipiului Bucuresti, fara personalitate juridica, in cadrul CCIRB, a carei existenta a fost aprobata chiar de Guvern prin Hotararea 1028/2002. "Nimeni din aceasta structura nu a cerut dobandirea personalitatii juridice, si atunci revin si intreb ce a creat Guvernul?", a conchis Babiuc.

NETRANSPARENT. Guvernul nu s-a consultat cu CCIRB inainte de a adopta HG. "Nu am primit nici o solicitare, un punct de vedere oficial, acest proiect nu ne-a fost transmis niciodata. Mai mult, membrii nostri au vrut sa-l consulte pe site-ul Guvernului si nici acolo nu a existat. De ce atata graba sa fie adoptata o hotarare care, potrivit legii, in lipsa acestor consultari HG devine nula", a mai spus Victor Babiuc.

×
Subiecte în articol: economic guvernul