x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Banca Transilvania şi Volksbank au încheiat cu succes fuziunea:10% din clienţii BT şi 6% din angajaţi sunt de la Volksbank

Banca Transilvania şi Volksbank au încheiat cu succes fuziunea:10% din clienţii BT şi 6% din angajaţi sunt de la Volksbank

04 Ian 2016   •   11:17
Banca Transilvania şi Volksbank au încheiat cu succes fuziunea:10% din clienţii BT şi 6% din angajaţi sunt de la Volksbank
Sursa foto: incomemagazine.ro

Banca Transilvania a anunţat, luni, încheierea cu succes a integrării Volksbank România în structura BT şi fuziunea celor două entităţi financiare.

'La opt luni de la achiziţionarea Volksbank România avem ocazia să anunţăm încheierea cu succes a integrării VBRO în structura BT şi fuziunea celor două bănci. Acum suntem o singură bancă, o singură echipă', arată un comunicat BT, remis AGERPRES.

2015 a fost un an plin, în care strategia a fost să continuăm creşterea businessului BT în paralel cu dezvoltarea sinergiilor dintre Banca Transilvania şi Volksbank România. Credem că am reuşit, având în vedere rezultatele. In 2015 banca noastră a ajuns la maturitate din punctul de vedere al resurselor şi al capabilităţilor, ceea ce ne-a pregătit pentru achiziţionarea Volksbank România, pentru integrare şi, în cele din urmă, pentru fuziune, precizează managementul BT.

La momentul achiziţionării VBRO am făcut public angajamentul faţă de clienţi, pe care i-am respectat: aproximativ 34.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reduceri şi de beneficii din partea BT. In total, a fost acordată clienţilor VBRO o diminuare a datoriei totale de 1,5 miliarde de lei prin oferta care a constat în restituirea comisionului de risc pentru credite indiferent de monedă, prin oferta de discount-uri pentru conversia creditelor în franci elveţieni, respectiv prin diminuarea automată a datoriei totale pentru creditele curente. Efortul uman din partea echipelor ambelor bănci este remarcabil: de exemplu, în cadrul ofertei CHF au fost organizate 35.000 de întâlniri între clienţii VBRO şi echipele BT şi Volksbank România, arată comunicatul.

BT are în prezent 2,2 milioane de clienţi BT, din care 10% provin de la VBRO. Echipa a ajuns la 7.300 de angajaţi, aproape 400 de persoane sunt din echipa Volksbank România. noastre.

La procesul de integrare a Volksbank România în structura Băncii Transilvania şi fuziunea prin absorbţie au contribuit peste 600 de persoane din ambele bănci, dintre care circa 100 au avut responsabilităţi permanente în domenii-cheie.

Rezultatele fuziunii dintre Banca Transilvania şi Volksbank România: 10% din clienţii BT şi 6% din angajaţi sunt de la Volksbank

Aproximativ 10% dintre clienţii Băncii Transilvania şi circa 6% din angajaţi sunt de la Volksbank, a anunţat, luni, Banca Transilvania.

"Acum avem 2,2 milioane de clienţi BT, din care aproximativ 10% provin de la VBRO. Ne-am mărit echipa, aşa încât din cei 7.300 de angajaţi, aproape 400 de persoane sunt din echipa Volksbank România. Împreună dorim să construim cea mai bună bancă din România în relaţia cu clienţii noştri", se arată în comunicatul BT referitor la finalizarea fuziunii cu Volksbank România.

Potrivit instituţiei financiare, în total, clienţii VBRO au beneficiat de o diminuare a datoriei totale în valoare de 1,5 miliarde de lei prin oferta care a constat în restituirea comisionului de risc pentru credite indiferent de monedă, prin oferta de discount-uri pentru conversia creditelor în franci elveţieni, respectiv prin diminuarea automată a datoriei totale pentru creditele curente. Banca precizează că aproximativ 34.000 de clienţi Volksbank România au beneficiat de reduceri şi de beneficii din partea BT.

Integrarea Volksbank România în Banca Transilvania a început în luna aprilie 2015 şi s-a încheiat în 31 decembrie 2015.

Sursa: Agerpres

×