x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bani de la UE pentru resursele umane

Bani de la UE pentru resursele umane

de Catalin Pruteanu    |    16 Feb 2008   •   00:00

Astăzi au fost lansate Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane şi Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative

Astăzi au fost lansate Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane şi Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative. Primul se va desfăşura până în 2013 şi va fi în valoare de 4,25 miliarde de euro. Aproape 3,5 miliarde de euro din această sumă va fi folosită pentru dezvoltarea competenţelor profesionale ale 1.650.000 de persoane. Potrivit ministrului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, programul a debutat prin lansarea a 16 linii de finanţare pentru proiecte strategice, pentru o valoare totală de 177 milioane de euro. Suma provine de la Guvernul român şi de la Uniunea Europeană, prin Fondul Social European. Programele au fost lansate în prezenţa lui Vladimir Spidla, comisarul european pentru ocupare, afaceri sociale şi egalitate de şanse. “Fondul Social European este destinat oamenilor: îi ajută pe angajaţi să-şi păstreze locurile de muncă, prin însuşirea de noi abilităţi, să se recalifice, dacă este cazul, să îmbine viaţa de familie cu munca şi să se pregătească în faţa provocărilor unei pieţe a muncii în schimbare rapidă”, a declarat comisarul.

Pentru cele 16 linii de finanţarea se poate aplica prin intermediul site-ului www.fseromania.ro.
Programul Operaţional pentru Dezvoltarea Capacităţii Administrative va costa 246 de milioane de euro, din care 38 de milioane din partea României.

×
Subiecte în articol: economic