x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bani europeni pentru sistemul de irigaţii

Bani europeni pentru sistemul de irigaţii

de Elena Stan    |    10 Iul 2012   •   10:41

Pentru reabilitarea sistemului de irigatii de la noi din tara este nevoie de o finantare europeana in valoare de 400 milioane euro, pentru o suprafata totala de 800.000 de hectare de teren agricol, potrivit ministrului Agriculturii, Daniel Constantin.

"Sper sa avem si un element de noutate in pachetul financiar 2014-2020. Incercam din anul 2014 sa avem acces la fondurile structurale printr-un program special dedicat sectorului de irigatii", a spus el.

Constantin a afirmat ca un studiu al Bancii Mondiale arata ca in Romania se pot reabilita instalatiile pentru sisteme de irigatii care sa deserveasca circa 800.000 de hectare cu o suma care se apropie de 400 de milioane de euro.

"Aceste sume, si alte sume pe care le dorim pentru a rezolva si conditiile de mediu, dar si sursa de apa pentru irigatii, incercam sa le obtinem din fonduri structurale, printr-un program special care sa inceapa din 1 ianuarie 2014", a mai spus ministrul.

Potrivit Ligii Producatorilor Agricoli din Romania, sistemele de irigatii acopera in prezent 70.000 de hectare, fata de circa 3 milioane de hectare in anul 1990.

×