x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bani in plus pentru companiile din aparare

Bani in plus pentru companiile din aparare

01 Oct 2009   •   00:00

Bugetul Ministerului Economiei a fost suplimentat cu 10 milioane lei, pentru finanţarea unui număr mediu maxim de personal de 1.385 posturi la companii din industria de apărare care asigură paza instalaţiilor în perioada în care nu există comenzi din partea statului, mai mare decât cel decis iniţial



Posturile astfel bugetate sunt incluse în structura Romarm (755 angajaţi), Romaero (100 salariaţi), Avioane Craiova (410 posturi), IAR (100 locuri), Construcţii Aeronautice (10 angajaţi) şi Uzina Mecanică Orăştie (10 posturi).

Suplimentarea bugetului a fost decisă de Guvern printr-o hotărâre care modifică un act normativ similar emis anul trecut şi care stabilea că pentru activităţi de întreţinere a instalaţiilor să fie menţinut în 2009 un număr mediu maxim de 1.300 angajaţi, dintre care 1.200 posturi la Romarm şi 100 locuri la Avioane Craiova.

Conform legii, societăţile producătoare pentru industria de apărare sunt obligate să menţină în funcţiune sau să asigure paza şi conservarea instalaţiilor în perioada în care nu există comenzi din partea statului. Menţinerea unui număr minim de salariaţi garantează faptul că statul poate respecta standardele impuse în domeniu de NATO şi UE.

Numărul mediu maxim de persoane pentru companiile din industria de apărare, care efectuează activităţi de întreţinere, reparaţii, pază, conservare a patrimoniului şi administrative cu salariaţi încadraţi cu contract individual de muncă pe durată nedeterminată şi care nu desfăşoară activitatea de bază din lipsă de comenzi sau de contracte, este aprobat anual de către Guvern.

Pentru 2007 a fost aprobat un număr mediu maxim de 2.625 angajaţi, redus în 2008 la 1.600 persoane.

×
Subiecte în articol: economic