x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bani pentru IMM

Bani pentru IMM

de Vali Blanaru    |    03 Sep 2007   •   00:00
Bani pentru IMM
Sursa foto: Marin Raica/

Firmele mici şi mijlocii au la dispoziţie anul acesta 40 de milioane de lei nerambursabili pentru investiţii şi dezvoltare. Cofinanţarea pentru proiecte poate fi obţinută prin intermediul a nouă bănci.

Firmele mici şi mijlocii au la dispoziţie anul acesta 40 de milioane de lei nerambursabili pentru investiţii şi dezvoltare. Cofinanţarea pentru proiecte poate fi obţinută prin intermediul a nouă bănci.

Ministerul pentru Intreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale (MIMMCTPL) susţine firmele mici şi mijlocii cu 40 de milioane lei prin Programul de investiţii 2007. Fondurile nerambursabile pot fi folosite pentru investiţii in modernizare şi retehnologizare a firmelor. Se pot finanţa numai achiziţiile de maşini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de mărfuri care sunt noi.

Ajutorul financiar nerambursabil acordat firmelor nu poate depăşi echivalentul in lei a 10.000 de euro, pentru intreprinderi nou-infiinţate şi microintreprinderi sau echivalentul in lei a 50.000 de euro, in cazul intreprinderilor mici şi mijlocii. Finanţarea nu poate acoperi mai mult de 60% din valoarea proiectului de investiţii. Beneficiarul eligibil trebuie să contribuie cu minimum 15% din valoarea proiectului de investiţii in numerar. Celelalte fonduri pot proveni din credite bancare.


BĂNCI AGREATE.
MIMMCTPL a incheiat convenţii de colaborare cu nouă instituţii de credit pentru susţinerea investiţiilor realizate de firmele nou-infiinţate şi a microintreprinderilor pentru dezvoltare, prin intermediul Programului de investiţii 2007. Băncile de unde se va putea obţine cofinanţare sunt Banca Comercială Carpatica, Banca Comercială Romănă, BRD Group Societe Generale, Casa de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), Credit Europe Bank Romănia, Eximbank Romănia, Libra Bank, MKB Romexterra Bank şi Banca Transilvania. Instituţia de credit le va acorda beneficiarilor eligibili ai programului un credit de finanţare reprezentănd minimum 25% din valoarea proiectului de investiţii, credit acordat in condiţiile de piaţă şi care nu este garantat de stat. 2.271 de firme au depus dosarele pentru obţinerea finanţărilor nerambursabile acordate prin acest program. Lista acestora poate fi consultată la adresa www.animmc.ro.

×
Subiecte în articol: economic Investitii