x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bani pentru partid din gunoaiele Ploieştilor

Bani pentru partid din gunoaiele Ploieştilor

de Gabi Golea    |    29 Iun 2011   •   21:00
Bani pentru partid din gunoaiele Ploieştilor

Administratia municipalitatii Ploiesti a decis: salubrizarea urbei va fi in­cre­dintata firmei ROSAL care practi­ca tarife mai mari decat concurentii in­scrisi in licitatie. Afacerea dirijata de primarie catre firma deputatului PDL Silviu Prigoana are de la un cap la altul culoare portocalie si miroase mai rau decat reziduurile colectate de gunoieri. Primarul Andrei Volosevici (foto) – PDL nu putea sa lase cu buza um­flata firma ROSAL dupa ce Ro­ber­ta Anastase si Elena Udrea ii fac cur­te asidua lui Silviu Prigoana sa preia povara candidaturii la alegerile pentru Bucuresti. Trebuia ceva la schimb, nu?

Asa ca l-au pus sa rezolve treaba pe primar care a executat. Adica i-a 'exe­cutat' pe concurentii lui Pri­goa­na, scosi din competitie prin… des­ca­lificare. Licitatia pentru serviciile de salubritate a fost pana la un punct corecta. Problema a aparut cand cel mai bun punctaj a aparut pentru oferta firmei Vitalia, companie subsidiara a unui grup francez. Pentru ca in acest clasament, ROSAL era… mai la vale, s-a ales varianta fara rusine – desca­lificarea celorlalti competitori.

Octavian Morariu, presedintele Vi­talia, acuza jocurile politice din spa­tele licitatiei. El a declarat ca mem­brii comisiei de licitatie au consi­derat ca nerealista colectarea selecti­va a deseurilor – la care se angaja Vi­ta­lia. Mai mult, primaria refuza, prin eli­minarea ofertei, comisionul care ii revenea din reciclare. 'Noi am in­cheiat acorduri cu marii reciclatori si era normal sa dam primariei un comision.' Banii sunt insa dirijati pe criterii politice, dupa cum spune Mora­riu. 'Ce trebuie sa intelegem din ad­ju­decarea licitatiei de catre ROSAL? Ca un partid – PDL, si-a dat niste bani. Mai mult, un deputat (n.r. – Silviu Prigoana, PDL) face afaceri cu bani publici intr-o primarie condusa de un coleg de partid', spune Morariu.

Evident, licitatia nu se incheie aici. Urmeaza contestatiile si ins­tan­tele. Pana atunci, de retinut optiunea primariei: gunoiul se colecteaza mai scump, pentru ca are inclus si pretul pe care ploiestenii il platesc PDL.

×
Subiecte în articol: economia