x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bătaie pe eurobondurile româneşti: subscrierile depăşesc 3 miliarde euro.

Bătaie pe eurobondurile româneşti: subscrierile depăşesc 3 miliarde euro.

de Daniela Ivan    |    09 Iun 2011   •   15:24
Bătaie pe eurobondurile româneşti: subscrierile depăşesc 3 miliarde euro.

Randamentul eurobondurilor romanesti, pe cinci ani, din prima emisiune a programului MTN (Nr. imprumut pe termen mediu) va fi in jur de 5,4%, cu 0,2 puncte peste pretul platit la emisiunea din 2010. Subscrierile investitorilor au depasit 3 miliarde de euro inainte cu jumatate de ora de inchiderea licitatiei, conform unor surse bancare.

Guvernul a decis sa iasa pe piata exterma si sa se imprumute de bani. Romania vrea sa vanda obligatiuni cu maturitate de cel putin cinci ani in valoare de 500 milioane de euro - 1,5 miliarde de euro pana la sfarsitul acestei saptamani, in functie de conditiile din piata, a declarat secretarul de stat din Ministerul de Finante Bogdan Dragoi. Acesta a mai precizat ca intalnirile cu invesdtitorii de la Londra vor fi organizate de Erste Group Bank si Societe Generale.

Cel mai recent imprumut de pe pietele externe a avut loc in luna martie 2010, cand Romania a imprumutat un miliard de euro printr-o emisiune de eurobonduri cu scadenta la 5 ani, la un cupon de 5% si un randament total de 5,17% pe an.

Ministerul de Finante s-a imprumutat de la banci 26,2 miliarde de lei, circa 6,5 miliarde de euro, in acest an. Totodata, statul a atras aproape un miliard de euro prin obligatiuni pe trei ani, emise pe piata interna.

×