x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Batrana si subreda - Casa Presei, in rate

Batrana si subreda - Casa Presei, in rate

de Daniela Ivan    |    09 Noi 2006   •   00:00
Batrana si subreda - Casa Presei, in rate

Guvernul vrea sa scape de Casa Presei si mai lasa din pretentiile exagerate pe care le-a avut la vanzarea spatiilor din aceasta cladire. Imobilul este subred, iar consolidarea si reabilitarea sa costa peste 100 de milioane de euro.

Facilitatile introduse prin noul proiect de lege al Secretariatului General al Guvernului (SGG) prevad reducerea avansului si extinderea perioadei de plata esalonata. Documentul propune ca spatiile respective sa fie vandute cu un avans de minimum 30% din pretul de vanzare, fata de 70% solicitat in prezent, si cu plata in rate lunare esalonate pe o perioada de maximum cinci ani, fata de un singur an in prezent, fara acordarea unor termene de gratie, conform Mediafax.

DEROGARI. Pentru aplicarea acestei masuri este necesara o derogare de la prevederile legale actuale, motivata de incapacitatea potentialilor cumparatori, edituri de carte scrisa sau de ziare, sa plateasca un avans de 70% din pretul de vanzare si rate esalonate pe numai un an. Expertii in constructii opineaza ca imobilul Casa Presei va fi puternic avariat in cazul unui cutremur major, asa cum a scris Jurnalul National in urma cu cateva saptamani. Imobilul are structura de rezistenta subreda si fisuri la placi, spun specialistii, asa ca astazi Casa Presei este o cladire imbatranita, in care trebuie bagati foarte multi bani pentru a fi reabilitata si consolidata.

×
Subiecte în articol: economic casa presei