x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BERD a investit 240 milioane lei în emisiunea de obligațiuni a Raiffeisen Bank

BERD a investit 240 milioane lei în emisiunea de obligațiuni a Raiffeisen Bank

23 Dec 2019   •   21:00
BERD a investit 240 milioane lei în emisiunea de obligațiuni a Raiffeisen Bank
Sursa foto: IvanMikhaylov/Getty Images/iStockphoto

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că, alături de Corporaţia Financiară Internaţională (IFC), parte a Grupului Băncii Mondiale, a investit 240 milioane lei în emisiunea de obligaţiuni subordonate derulată de Raiffeisen Bank în România, prima emisiune de obligaţiuni subordonate în moneda locală realizată pe piaţa din România.

Obligaţiunile urmează să fie incluse în fondurile proprii ale băncii, după aprobarea Băncii Naţionale a Romaniei. Fondurile sunt destinate întăririi şi diversificării poziţiei de capital a Raiffeisen Bank S.A., o bancă de importanţă sistemică în România.

Obligaţiunile subordonate vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, ceea ce va sprijini instrumentele listate în moneda locală de pe piaţa locală. Investiţia va ajuta de asemenea Raiffeisen Bank să susţină investiţiile în economia verde, în linie cu strategia BERD.

Raiffeisen Bank SA, o subsidiară a Raiffeisen Bank International Austria, este una din cele mai mari 5 bănci din România, cu active totale de 42,4 miliarde lei şi cu venituri de aproape 2 miliarde lei (la data de 30 septembrie 2019). Banca deserveşte peste 2 milioane de clienţi persoane fizice, aproximativ 91.000 de IMM-uri şi peste 5.750 de societăţi comerciale de dimensiuni medii şi mari. Raiffeisen Bank S.A. are peste 4.800 angajaţi, 366 agenţii (dintre care 32 cashless) şi o reţea de peste 820 ATM-uri, 22.200 POS-uri şi 290 maşini multifuncţionale.

BERD este principalul investitor instituţional din România, cu investiţii de peste 8,5 miliarde de euro în diferite sectoare ale economiei româneşti, prin intermediul a 437 de proiecte.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: berd raiffeisen bank