x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bilanţul controlului din vămi: 1000 de camioane blocate, mărfuri de 100 de milioane de euro controlate şi doar 25.000 de euro cu nereguli!!!!

Bilanţul controlului din vămi: 1000 de camioane blocate, mărfuri de 100 de milioane de euro controlate şi doar 25.000 de euro cu nereguli!!!!

22 Feb 2012   •   15:40

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) acuza Guvernul ca face spectacol media prin declaratiile despre reducerea evaziunii fiscale si ca pana acum nu au reusit decat sa blocheze vamile si sa blocheze activitatea economica.

Dupa 3 saptamani de blocaje in transportul rutier datorita conditiilor meteorologice nefavorabile, acelasi guvern ia masuri demonstrative contra evaziunii fiscale, blocand frontierele Romaniei pentru controale care nu tin cont de nicio analiza de risc si fara vreo finalitate relevanta.

“Dupa mai bine de 24 ore de control la peste 1.000 camioane in vama Giurgiu rezultatele sunt doar pentru show media. Din marfuri de peste 100 milioane euro, au fost gasite nereguli in valoare de 25.000 euro, adica 0,0002%!!!! cifra care nu argumenteaza nici un control suplimentar!', se arata intr-un comunicat al Transportatorilor

“Sustinem aplicarea reala a legilor Romaniei in mod constant, tinand seama de factorii de risc si suntem impotriva blocarii activitatii agentilor economici in mod inutil. Autoritatile trebuie sa faciliteze comertul si transportul fara sa blocheze activitatea agentilor economici si sa ia masurile necesare pentru combaterea evaziunii fiscale! Solicitam de urgenta deblocarea punctelor de trecere a frontierei si schimbarea metodelor de control cu rezultate reale si finale si nu doar cu activitati demonstrative' se mai arata in comunicat.

×