x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Blejnar: Comisarii de la Garda Financiară nu ştiu legile

Blejnar: Comisarii de la Garda Financiară nu ştiu legile

de Daniela Ivan    |    24 Feb 2011   •   14:09

Şeful Fiscului a adus acuzaţii grave comisarilor de la Garda Financiară vizavi de pregătirea lor profesională. Este însă singurul lucru pe care poate să îl reproşeze subalternilor, susţine Sorin Blejnar, şeful ANAF. El nu a spus nici măcar un cuvânt despre corupţie.

“Puneţi oamenii să citească legile. Am dat Gărzii Financiare posibilitatea să pună măsuri asiguratorii când debitorul încearcă să se sustragă. (…) Cu toate astea nu se întâmplă nimic. Este inadmisibil. Citiţi legea. Dacă vă pot acuza de ceva e ca nu ştiţi legea sau că oamenii din subordine nu o ştiu. Toate circularele, toate ordinele nu sunt relucrate cu oamenii . De aceea, nu sunt rezultate”, a declarat Sorin Blejnar, şeful ANAF. Acestea declaraţii au fost făcute la prezentarea activităţii pe anul 2010.

O altă acuză pe care şeful Fiscului a adus-o subordonaţilor de la Garda Financiară se referă la incapacitatea acestora de a identifica întreprinderile evazioniste. “Aştept când mergeţi acasă să mai luaţi comisarii şi să-i învăţaţi cum să umble cu programele informatice. Vorbim de societăţi cu probleme iar dumneavoastră nu ştiţi de ele”, a spus Blejnar.

Pe de altă parte, şeful Fiscului i-a felicitat pe cei care şi-au făcut datoria în domeniul achiziţiilor comunitare. “Principala direcţie pe care vreau să vă calaţi este monitorizarea achiziţiilor intacomuniare. Suntem singura ţară care facem monitorizări 24 de ore din 24 la legume, fructe, carne, cereale. Vă felicit că aţi avut rezultate remarcabile, în Ilfov, unde recent au fost confiscate 24 de TIR-uri”. Blejnar a mai adăugat că este în curs de avizare un ordin prin care Garda Financiară trebuie să facă monitorizări la codurile de TVA.

Venitul mediul net realizat de un fncţionar la Garda Financiară a fost de 2.418 lei.

×
Subiecte în articol: anaf garda financiara fisc sorin blejnar