x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR: Lipsa capitalizării împiedică creditarea firmelor

Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR: Lipsa capitalizării împiedică creditarea firmelor

de Daniela Ivan    |    14 Mai 2013   •   13:36
Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR: Lipsa capitalizării împiedică creditarea firmelor

Companiile au sentimentul că instituţiile financiare nu finanţează suficient, dar pentru a le credita este nevoie ca afacerile acestora să fie solide, iar una dintre probleme o reprezintă lipsa de capitalizare, a declarat viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu.

 “ Pentru a finanţa o afacere ea trebuie să fie şi solidă şi una dintre carenţele majore ale companiilor româneşti cu rădăcini serioase în perioada de creştere este lipsa de capitalizare a acestora. Eu am mai spus acest lucru în perioada în care companiile româneşti aveau bani, făceau bani, nu s-au capitalizat, au preferat să-şi capitalizeze acţionarii, absolut legitim, absolut legal, dar a fost o acţiune care nu a fost neapărat în valoarea acestor companii”, a spus Bogdan Olteanu în cadrul conferinţei “SOS-IMM-urile!, ce a avut loc azi la BNR. Acesta a mai arătat că  atunci când “băncile au început să se uite prin bilanţuri au găsit nişte capitaluri sociale frumoase, de 100 de lei, de 200 de lei, de 10.000 de lei, care sigur că nu sunt de natură să dea o încredere remarcabilă celui care le finanţează". (Daniela Ivan)

 

 

 

 

 

         

×