x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie British Petroleum, profituri fabuloase

British Petroleum, profituri fabuloase

28 Oct 2004   •   00:00

Profitul British Petroleum (BP), al doilea mare grup petrolier din lume, a depasit, in trimestrul al treilea, estimarile analistilor, datorita cresterii cotatiilor titeiului si intensificarii activitatilor de rafinare si industria chimica. In aceasta perioada, profitul net al BP a atins 4,33 miliarde dolari, din care 401 milioane dolari au fost destinati unor cheltuieli exceptionale.

ALERT. BP a aratat ca nivelul castigurilor sale a fost impulsionat de cresterea productiei de petrol si gaze naturale, a activitatilor de rafinare si de fabricare de produse chimice, precum si de majorarea pretului titeiului. Anterior, grupul anuntase ca productia de petrol si gaze naturale a crescut cu 11% fata de 2003 si ca ritmul ar fi fost si mai alert daca nu ar fi existat pagubele produse de uraganul Ivan in Golful Mexic.

COLABORARE. In luna ianuarie, BP a anuntat ca ar putea incepe in acest an in colaborare cu firma TPAO din Turcia, operatiuni de explorare a zacamintelor petroliere aflate in platoul estic al Marii Negre.

×
Subiecte în articol: economic