x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bucureştenii îşi cer înapoi banii din taxa auto. Vezi aici câte cereri de stabilire a taxei au fost depus

Bucureştenii îşi cer înapoi banii din taxa auto. Vezi aici câte cereri de stabilire a taxei au fost depus

de Elena Stan    |    19 Ian 2012   •   19:23
Bucureştenii îşi cer înapoi banii din taxa auto. Vezi aici câte cereri de stabilire a taxei au fost depus

In primele patru zile de cand a fost pus la dispozitia cetatenilor formularul tip pentru restituirea diferentei de taxa auto, la nivelul Administratiilor Finantelor Publice de Sector (1-6) din cadrul Directiei Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti au fost inregistrate un numar de 448 de cereri de restituire a diferentei de taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si un numar de 474 de cereri de stabilire a taxei pentru emisiile poluante inregistrate dupa noua formula, potrivit Ministerului de Finante.

Odata intrata in vigoare noua lege a taxei de poluare auto, persoanele care au platit taxa auto dupa 1 iulie 2008 pot cere restituirea diferentei de taxa auto.

O persoana care solicita returnarea diferentei de taxa de poluare dar nu mai detine chitanta prin care sa faca dovada achitarii acesteia poate obtine o copie a documentului direct de la institutia unde a fost efectuata plata. Statul va compensa suma de restituit cu eventualele taxe neachitate ale solicitantilor. Restituirea sumei solicitate se va realiza in intervalul de 45 de zile de la depunerea cererii.
Odata intrata in vigoare noua formula de calcul a taxei auto, a fost introdusa si obligativitatea platii taxei pentru masinile inmatriculate in Romania inainte de 1 ianuarie 2007. Taxa pentru masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 se plateste la prima vanzare a masinii, fiind suportata de catre cumparator.

Fiscul calculeaza si taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule si emite decizia in termen de doua zile lucratoare de la depunerea documentatiei complete.

×