x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bucureşti: Deszăpezirea gropilor

Bucureşti: Deszăpezirea gropilor

de Monica Andrei Capatos    |    09 Ian 2010   •   00:00

Ninsoarea şi îngheţul din ultima perioadă au afectat 96 de străzi din Capitală, 55 fiind deja reparate.



Cel puţin aşa susţine Alina Roman, director al Administraţiei Străzilor, din cadrul Primăriei Capitalei. Dintre acestea, 30% sunt în garanţie,  60% sunt în întreţinere, iar celelalte 10% vor fi reparate în baza unui contract încheiat la începutul lunii decembrie şi care are ca obiect astfel de intervenţii. Şefa de la străzi consideră, nu se ştie exact pe ce criteriu, că e normal ca sumele pe care le alocă pentru astfel de lucrări să le comunice la final.

Întrebată dacă reprezentanţii Administraţiei Străzilor au posibilitatea de a aplica sancţiuni firmelor care s-au ocupat de reabilitarea străzilor, Alina Roman a spus că singurele sancţiuni care pot fi aplicate "sunt de natura unor penalizări contractuale în cazul în care societăţile nu intervin să repare daunele apărute în termenul contractual".

Amenzile pot fi aplicate de Departamentul Disciplina în Construcţii şi Inspectoratul de Stat în cazul în care se constată că nu au fost respectate reglementări tehnice sau de Poliţia Rutieră în cazul în care se constată că nu s-au respectat normele de siguranţă a circulaţiei. Dacă societăţile de salubritate nu foloseau în acţiunile lor de deszăpezire sarea, poate situaţia arterelor de circulaţie nu era cea de acum.

×
Subiecte în articol: economic