x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bucureşti şi Constanţa: Căldură mai scumpă cu 10 procente

Bucureşti şi Constanţa: Căldură mai scumpă cu 10 procente

05 Ian 2010   •   00:00

Tarifele la energia termică din Bucureşti şi Constanţa au fost majorate de la 1 ianuarie cu 9%, respectiv 10% de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).



Astfel, preţul din Bucureşti a fost majorat cu 9%, la 146 de lei pe gigacalorie. În Constanţa, tariful a fost majorat cu peste 10%, întrucât aici compania asigură şi transportul energiei termice, potrivit sursei citate. Majorarea tarifului nu înseamnă neapărat scumpirea la utilizatorii finali, totul depinzând acum de RADET şi de Primăria Bucureşti.

Aceasta din urmă poate creşte subvenţia acordată, compensând astfel majorarea, însă, în caz contrar, populaţia va plăti facturi mai mari. Irina Duică, directorul comercial al Elcen Bucureşti, a precizat că societatea datorează suma de 405 milioane de lei către Romgaz, furnizorul de gaze al societăţii. Elcen este cel mai mare producător de energie termică din România, asigurând în 2008 aproximativ 40% din consum şi 13% din electricitatea produsă în ţară. Societatea asigură căldură şi apă caldă menajeră pentru aproape 600.000 de locuinţe în Bucureşti şi circa 80.000 în Constanţa.

×
Subiecte în articol: economic bucuresti constanta energie scumpire