x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bucureștiul devine destinația de city-break preferată de europeni

Bucureștiul devine destinația de city-break preferată de europeni

de Diana Scarlat    |    21 Noi 2019   •   12:30
Bucureștiul devine destinația de city-break preferată de europeni

Bucureștiul intră în forță pe harta industriei de evenimente, prin prezența la târgurile internaționale de turism. Potenţialul economic al României prezintă un mare interes pentru investitori străini, care constituie încă, în acest moment, principalul segment turistic al Bucureștiului, prin sporirea numărului de călătorii de afaceri sau pentru activităţi conexe, cum ar fi congrese, conferinţe și alte activități.


 

Primăria Municipiului București promovează, la târgul de turism specializat IBTM World, din Barcelona (19-21 noiembrie), segmentul turismului MICE (Meetings, Incentives, Conferences and Events). Capitala României înregistrează o creștere pe acest domeniu, fiind, la ora actuală, o alternativă la liderii Europei Centrale și de Est pe segmentul turismului de evenimente: Viena, Berlin și Praga. Touroperatori și companii organizatoare de evenimente din țări precum Elveția, Spania, Marea Britanie, Franța sau China s-au arătat interesați la modul concret de organizarea unor evenimente și delegații în București, cu 1.000 - 1.500 de participanți. „Mulţi dintre participanţii la evenimentele organizate în București aleg posttururi şi circuite, declarându-se încântaţi de potenţialul turistic al capitalei României, dar și al ţării. România are o seamă de recorduri şi atracţii turistice unice și, nu în ultimul rând, este o ţară sigură, cu o rată mică a criminalităţii”, a explicat, pentru Jurnalul, Oana Dănilă, director de strategii în cadrul Companiei Municipale Turistica București, care reprezintă Capitala, în aceste zile, la târgul de la Barcelona. După Barcelona, urmează participarea la târgul de la Varșovia, TT Warsaw (21-23 noiembrie).

Conform raportului statistic ICCA (International Congress and Convention Association), Bucureștiul este clasat, în acest moment, pe locul 33 în topul orașelor din Europa organizatoare de evenimente.

 

București devine noua destinație de city-break a Europei și se promovează pe baza unui concept modern.

×