x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bucureştiul va avea plan de marketing turistic.

Bucureştiul va avea plan de marketing turistic.

de Elena Stan    |    07 Iun 2011   •   10:28

Consortiul Detente Consultants Sas/Detente Consultants S.R.L. va realiza primul plan de marketing turistic pentru municipiul Bucuresti in domeniul turismului, pentru perioada 2011 – 2015. Valoarea contractului este de 101.952 euro inclusiv TVA.Finantarea este asigurata din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operational Regional, axa 5, operatiunea Crearea unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica prin definirea si promovarea brandului turistic national.

Contractul incheiat de reprezentantii consortiului cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului se va derula pe o perioada de 9 saptamani, la finalul carora compania selectata va oferi MDRT un Studiu de marketing – plan de marketing pentru Bucuresti, format din doua produse: planul strategic – defineste strategiile generale de marketing, strategia de pozitionare, portofoliul de produse, publicul tinta, pietele geografice, distributia si modul de comunicare; planuri operationale - pentru produsele turistice cele mai importante oferite de municipiul Bucuresti ca destinatie turistica, precum si un plan operational integrat. Planurile vor specifica modul de implementare a programelor, vor include manuale detaliate de executie si vor descrie structura, precum si sistemul participativ de operare a planurilor.

MDRT va pune la dispozitia consortiului Masterplanul national pemtru turism 2007-2026, rezultatele cercetarilor si rapoartelor efectuate pentru realizarea brandului national de turism si alte informatii necesare fundamentarii planului de marketing. El va lua in considerare liniile strategice mentionate in masterplanul de turism si va stabili obiectivele, strategiile si tacticile de marketing de urmat in diferite piete-sursa, in vederea cresterii in mod substantial a numarului de sosiri de turisti in capitala.

×
Subiecte în articol: brand de turism MDRT