x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Burci dă afară 400 de oameni la MEVA Turnu Severin

Burci dă afară 400 de oameni la MEVA Turnu Severin

16 Apr 2010   •   00:00

Fabrica de Vagoane MEVA din Drobeta Turnu-Severin, deţinută de omul de afaceri Cristian Burci, va concedia, începând cu 15 mai, 385 de angajaţi. Disponibilizările au loc în condiţiile în care societatea nu a mai avut comenzi din luna ianuarie 2010.

În acelaşi timp, Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) din acelaşi oraş, controlată de stat, a disponibilizat 54 de salariaţi începând cu 15 aprilie, potrivit datelor de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Mehedinţi.

"Acestea sunt cifrele anunţate de cele două unităţi, dar între aceste persoane există oameni care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi atunci nu vor intra în şomaj", a declarat Sorin Marinescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.
În Mehedinţi, rata şomajului era, la sfârşitul lunii martie, de 14,41%, scrie Mediafax.
MEVA a devenit societate comercială în anul 1990, specializată în construcţia vagoanelor, atât pentru import, cât şi pentru export, de-a lungul timpului onorând comenzi pentru Germania, Austria, Grecia, Olanda, Elveţia, Polonia, Ungaria, Iran, Irak, China.
RAAN produce apa grea necesară reactoarelor nucleare de la Cernavodă. O sucursală a sa asigură încălzirea municipiului Turnu-Severin.

×
Subiecte în articol: economic