x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 2 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 2 septembrie 2004

02 Sep 2004   •   00:00
MINE INCHISE. Guvernul olandez finanteaza programul Matra de inchidere a unor mine din bazinul minier Maramures si identificarea unor solutii sociale pentru salariatii care urmeaza a fi disponibilizati incepand cu septembrie. Scopurile programului, asemanator aceluia derulat in Valea Jiului, sunt diminuarea impactului social in urma restructurarii activitatii din minerit si inchiderea minelor in conditii de securitate, respectand normele de mediu ale UE. La nivelul judetului Maramures, proiectul va fi aplicat in localitatile Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic, Baiut, Targu Lapus, Aisesti, Cicarlau, Borsa si Viseul de Sus.

SCANDIA. Producatorul de pateu de ficat Scandia Romana Sibiu a finalizat un program de investitii in valoare de 67,5 miliarde lei. Jumatate din fonduri provin de la Agentia SAPARD, contractul de finantare fiind incheiat in martie 2003. Suma a fost alocata pentru achizitionarea de utilaje destinate extinderii activitatii, printre instalatiile cumparate numarandu-se masini de taiat carne congelata si de etichetat, sterilizatoare, o statie compresoare, electrostivuitoare si utilaje frigorifice. Scandia a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 15 milioane euro, in crestere cu 50% comparativ cu anul anterior. La sfarsitul lui 2003, societatea detinea, potrivit estimarilor proprii, o cota de piata de 36% la pateu la conserva. Fosta Intreprindere de Industrializare a Carnii a fost privatizata in 2001, an in care a fost preluata de societatea Rom Tehno Invent Bucuresti.

LICENTE PENTRU CANADA. Tri-Vison a acordat licente grupului de companii Orion pentru utilizarea tehnologiei v-chip pentru produsele destinate pietei canadiene. Acordul este valabil pana la expirarea patentului, eveniment ce va avea loc in 2016. Pana in prezent, 20 de astfel de licente au fost acordate producatorilor importanti de electronice, in principal pentru piata canadiana. Tri-Vision vinde de asemenea diverse sisteme "Pay Tv" in Romania, Argentina, Canada, Jamaica, Nigeria, Trinidad, Statele Unite si Uruguay. (A.M.)

SCRIETI-NE!

Aveti afaceri banoase, afaceri ingenioase sau pe care le-ati inchis pentru ca nu se potriveau stilului de viata al romanilor? Credeti ca merita sa afle mai multa lume de ele? Povestiti-ne experienta dumneavoastra, iar noi o vom spune mai departe cititorilor nostri (clientilor vostri). Va asteptam mesajele la adresele:
  • victor.ciutacu@jurnalul.ro sau
  • adrian.mihai@jurnalul.ro.
  • ×
    Subiecte în articol: economic