x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

09 Ian 2005   •   00:00

10 ianuarie 2005

Germania - Prima crestere in auto, din 1999

Inmatricularile de automobile noi din Germania, cea mai mare piata auto din Europa, au crescut in 2004 pentru prima data in ultimii cinci ani, datorita unui avans considerabil al vanzarilor in luna decembrie. Conform asociatiei producatorilor auto din Germania, VDA, vanzarile de autovehicule din luna decembrie a anului trecut au urcat cu 22% fata de ultima luna din 2003. Conform estimarilor VDA, industria auto este cel mai important sector al economiei germane, oferind unul din sapte locuri de munca si un sfert din impozitele colectate de stat.

Asigurari - Se cumpara intre ei, in Romania

Compania austriaca Grazer Wechselseitige Versicherung (Grawe) a achizitionat la inceputul acestui an intregul pachet de actiuni al societatii de asigurare Sara Merkur, controlata de grupul Merkur din Austria, au declarat, vineri, agentiei Mediafax, surse din piata asigurarilor. Pe plan local, Grawe este actionarul majoritar al companiei Grawe Romania Asigurare, unde detine o cota de 99,882% in capitalul social. Sara Merkur are circa 40 de angajati, 10 birouri regionale si distribuie mai mult de 20 de tipuri de polite.

Eurotunnel - Speranta pentru acord cu creditorii

Firma Eurotunnel, operatorul legaturii feroviare subacvatice dintre Franta si Marea Britanie, crede ca va ajunge pana in luna iunie la un acord cu creditorii sai pentru restructurarea datoriilor sale de 6,4 miliarde de lire sterline (11,3 miliarde de dolari). Compania, aflata in impas financiar, incearca de mai multe luni sa obtina de la bancile creditoare permisiunea de a incepe negocierile de restructurare a datoriilor, dar spera ca va ajunge la un acord inainte de jumatatea acestui an.

×
Subiecte în articol: economic