x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

02 Dec 2004   •   00:00

3 decembrie 2004
AMERICANII, LA ALEXANDRIA. Un perimetru de peste 400 km patrati din zona Alexandria face obiectul negocierilor privind o tranzactie de capital dintre doua companii americane. Glow Bench Systems International, Inc. si-a declarat intentia de obtine dreptul de achizitie a unor active ale Pexcon, Inc, potrivit unui comunicat al Glow, citat de Market Wire. Prima structura de rezerve de gaze din perimetrul Alexandria, unde sunt proiectate 12 puturi, ar putea aduce un venit de 63 milioane dolari. Pexcon intentioneaza sa vanda primele rezerve testate deja unei companii europene majore.

INVESTITIE. Un nou hotel de patru stele va fi dat anul viitor in circuitul turistic din Capitala. Hotelul, care apartine companiei De Silva Intermed, specializata in importul si distributia de produse alimentare, va fi situat in apropiere de Cartierul Francez din Bucuresti, potrivit presedintelui societatii, Virgil Calina, citat de Mediafax. Lucrarile de constructie au inceput in anul 2002, fiind in prezent in faza finisajelor. Unitatea va avea 75 de camere, dintre care cinci apartamente, 11 duble si 53 de camere single. Cladirea are cinci etaje, doua subsoluri si parter. In prezent, in Capitala functioneaza 13 hoteluri clasificate la 4 stele, potrivit datelor Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.

TRANZACTIE. Un consortiu spaniol care include lantul hotelier RIU va prelua 17,3% din tour operatorul TUI, cea mai mare companie de turism din Europa, potrivit presei straine. Consortiul, care mai cuprinde Banca Caja de Ahorros del Mediterraneo si compania hoteliera Grupo de Empresas Matutes, va cumpara actiunile TUI de la Deutsche Bank si va deveni astfel cel mai mare actionar al tour-operatorului. Banca germana WestLB a vandut bancii Deutsche Bank toate titlurile pe care le detinea la TUI, reprezentand 31,1% din total, pentru un miliard de euro, in cadrul unui program de reducere a activelor sale industriale. TUI a obtinut, in trimestrul al treilea al acestui an, un profit de 756 milioane de euro, comparativ cu 500 milioane de euro in perioada similara din 2003.

×
Subiecte în articol: economic