x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

01 Dec 2004   •   00:00

2 decembrie 2004
LA PAMANT. Vanzarile de masini si utilaje agricole produse in Romania au atins, in acest an, 2.565 miliarde de lei (circa 64 milioane de euro), in crestere cu 60% fata de anul 2003. Potrivit lui Ionel Catrinoiu, presedintele Asociatiei Constructorilor de Tractoare si Masini Agricole din Romania, parcul de echipamente agricole din Romania cuprinde aproximativ 165.000 tractoare, din care peste 70% au depasit gradul de uzura acceptat.
In acelasi timp, valoarea stocurilor de tractoare, masini si echipamente agricole detinute de producatori depaseste 1.600 miliarde de lei (aproximativ 49 milioane de dolari).

SUPLIMENTARE. Sicomed Bucuresti intentioneaza sa solicite Raiffeisen Bank suplimentarea cu 3 milioane dolari a facilitatii de overdraft de 5 milioane dolari obtinuta anterior, se arata intr-un comunicat al companiei remis BVB. Overdraft este facilitatea acordata de banca clientilor sai persoane fizice sau juridice, in baza careia acestia pot primi permisiunea din partea institutiei de a utiliza sume de bani intr-o anumita limita peste soldul existent in cont. Producatorul farmaceutic - care detine o cota de 4,9% din piata de profil - doreste sa obtina in 2005 o cifra de afaceri de 64 milioane de dolari, in crestere cu 10 milioane de dolari fata de nivelul prognozat pentru acest an, si sa majoreze exporturile.

TRIPLARE. Compania romano-italiana Romatech Group mizeaza pe triplarea cifrei de afaceri in al doilea an de activitate, dupa ce a obtinut venituri de un milion de euro in perioada august 2003 - august 2004. Romatech este reprezentanta in Romania pentru o serie de producatori italieni de tehnica agricola printre care Mascar, Moro Pietro, Forigo, Nettuno, Bargam, Tonutti, care au impreuna o cifra de afaceri anuala de peste 150 milioane de euro. Firma detine in Bucuresti o unitate de productie unde a montat o noua linie de asamblare pentru fabricarea de utilaje de mici dimensiuni, a declarat administratorul firmei, Carlo Cotogni.

LISTARE. De vineri, 03.12.2004, la Bursa de Valori Bucuresti incepe tranzactionarea actiunilor ALTUR SA Slatina. Societatea are un capital de peste 189,745 miliarde de lei, impartit in 37.949.050 de actiuni, fiecare cu o valoare nominala de 5.000 lei/actiune. Societatea produce pistoane auto si seturi motor, ca si piese turnate din aluminiu, este dependenta de ALRO. A fost listata la Rasdaq, de 16.500 lei/actiune. Actionarul majoritar este SIF Oltenia, ultima raportare creditandu-l cu o detinere de 87,9% din actiuni, restul fiind al unor actionari nesemnificativi, singurii care ar putea sa alimenteze cu oferta ringul bursier virtual.

×
Subiecte în articol: economic milioane