x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

11 Noi 2004   •   00:00

11 NOIEMBRIE 2004
MONOPOL PE CABLU. UPC Romania a achizitionat recent operatorul de cablu TV Satba Bacau, operatiune prin care numarul clientilor a crescut cu peste 9.000, depasind astfel nivelul de 330.000 de abonati. Conducerea operatorului CATV nu a dorit sa dea detalii despre valoarea tranzactiei. Surse apropiate operatiunii au declarat agentiei MEDIAFAX ca UPC Romania a platit intre 1,5 si 2 milioane de dolari pentru preluarea Satba. Achizitia face parte din strategia UPC de dezvoltare a afacerilor in industria de cablu TV din Romania.

In luna februarie a acestui an, compania a achizitionat furnizorul de servicii de televiziune prin cablu Eurosat Bacau, iar la inceputul anului 2003 UPC Romania a finalizat procesul de fuziune prin absorbtie cu alte sapte companii din Romania. La finele anului 2003, datele financiare transmise Ministerului Finantelor arata ca operatorul CATV a incheiat cu o cifra de afaceri de 641,61 miliarde de lei si un profit net de 128,81 miliarde de lei.

CALL-CENTER GE. General Electric (GE) este interesat sa deschida anul viitor la Bucuresti un centru de relatii cu clientii, specializat in servicii de consultanta in afaceri. Grupul american se afla in negocieri avansate pentru inchirierea unui imobil de birouri din zona Pipera a Capitalei, cu spatii totalizand 5.000 de metri patrati. Call-center-ul va fi intitulat Business Support Center si ii va viza in special pe clientii europeni ai GE.

GE este prezent in Romania din anul 1982, cand biroul-reprezentanta a fost inaugurat de departamentul GE Energy. In prezent, majoritatea departamentelor GE sunt prezente in Romania fie direct, fie prin reprezentanta General Electric International Inc., fie prin intermediul retelelor de distributie.

×
Subiecte în articol: economic romania