x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/INFO

BUSINESS/INFO

02 Noi 2004   •   00:00

2 noiembrie 2004

SMART CONTINUA. Producatorul auto germano-american DaimlerChrysler nu intentioneaza sa renunte la fabricarea modelului Smart, desi in cei sase ani de la lansarea pe piata nu s-a bucurat de succes, iar pierderile din ultimul trimestru au afectat rezultatele consolidate ale grupului. Lansata in anul 1998, marca Smart nu a reusit niciodata sa aduca profit grupului auto multinational, iar rezultatele inregistrate in cel de-al treilea trimestru au tras in jos profitul operational la nivelul intregii divizii Mercedes Car Group.

ACTIONARIAT. Capitalul Carom Onesti ar putea fi majorat cu 382 miliarde lei (circa 9,3 milioane euro), fata de nivelul actual de 213,8 miliarde lei, decizia urmand sa fie luata de actionari in AGA convocata la 19 noiembrie. Actiunile nou emise in urma operatiunii vor reveni actualului actionar majoritar, societatea Balkan Petroleum. La inceputul lunii octombrie a acestui an, reprezentantii Balkan Petroleum, firma care controleaza 97,82% din capitalul social al rafinariei Rafo Onesti, au anuntat ca au preluat pachetul majoritar al Carom, fara a oferi detalii legate de tranzactie. (Catalin Budescu)

EVALUARE. Banca de investitii JP Morgan a evaluat Iugansk, principala unitate de productie a companiei petroliere ruse Iukos, la 16-22 miliarde de dolari. Iukos, care a ajuns cvasifalimentara dupa arestarea fondatorului sau Mihail Hodorkovski, a solicitat JP Morgan sa efectueze o noua evaluare a Iugansk, dupa ce evaluarea initiala, comandata de guvern bancii Dresdner Kleinwort Wasserstein (DrKW), a plasat valoarea diviziei la 15,7-18,3 miliarde de dolari. Executorii judecatoresti intentioneaza sa vanda Iugansk, pentru ca statul sa recupereze de la Iukos impozitele restante, in valoare de aproape 8 miliarde de dolari. Totusi guvernul rus a anuntat ca va vinde Iugansk la pretul de 10,4 miliarde de dolari, conform plafonului minim stabilit de DrKW in raportul sau, nivel considerat chiar si de banca "extrem de conservator".

×
Subiecte în articol: economic