x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info

BUSINESS/Info

30 Oct 2004   •   00:00

30 OCTOMBRIE 2004
SUCCES. Automobile Dacia estimeaza ca va realiza in acest an o cifra de afaceri de aproximativ 400 milioane de euro, fata de nivelul de 360 milioane euro raportat in 2003, a declarat Constantin Stroe , vicepresedintele companiei. "Spre deosebire de anul trecut, cand am fabricat 70.000 de autovehicule, in 2004 vom produce 94.000-95.000 de unitati. Am ajuns, astazi (joi - n.r.), la 75.000 de unitati, deci obiectivul nostru privind numarul anual de autovehicule este realizabil", a spus Stroe. El a precizat ca in luna octombrie compania din Pitesti va produce peste 10.000 de autovehicule. Automobile Dacia, detinuta de grupul francez Renault, a pus in vanzare, in luna septembrie, modelul Logan, automobilul fiind disponibil in toata reteaua de distributie a companiei. Pana in luna septembrie a anului viitor, Logan va fi comercializat in 30 de state, atat pe pietele in curs de dezvoltare, cat si in majoritatea tarilor din Europa de Vest.

CREDIT SINDICALIZAT. Banca Transilvania (BT) va contracta un credit sindicalizat de pana la 22,5 milioane euro de la mai multe banci internationale, pentru a-si diversifica sursele de finantare si a favoriza dezvoltarea activitatii de creditare. O parte, 7,5 milioane euro, ar putea proveni de la BERD, iar restul de la un consortiu de banci. Maturitatea creditelor va fi de 5-7 ani. Cel mai mare actionar este BERD, cu 15% din capital si drepturile de vot. Printre ceilalti actionari se numara SIF Banat-Crisana, SIF Oltenia si Horia Ciorcila, cu cate 4,99% din titluri, precum si alti actionari cu participatii mai mici de 5%.

FIDELIZARE. Credisson a anuntat o noua reducere la dobanda pentru creditele de consum, pana la 23,9%, insa oferta se adreseaza exclusiv clientilor fideli, aceia care au mai achizitionat cel putin o data in acest mod produse. Desprinsa din Flanco, Credisson are un portofoliu important de clienti, printre care Flanco, Cora, Elvila, Depozitul de Calculatoare, BestComputers, Praktiker sau Delta. Fondul de investitii polonez Enterprise Investors (EI), cea mai mare si mai veche companie de private equity (cu capital de risc) din Europa Centrala, a anuntat recent preluarea a 41% din capitalul social al companiei, ceilalti actionari fiind Oresa Ventures (37%), Florin Andronescu (20%) si DBG Eastern Europe (2%).

×
Subiecte în articol: economic