x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 7 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 7 septembrie 2004

07 Sep 2004   •   00:00
COTARE. Guvernul a emis Hotararea prin care mandateaza Ministerul Economiei si Comertului sa listeze la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) societatile Transelectrica, Transgaz si Romgaz cu cate 5% din capitalul social, respectiv Electrica Transilvania si Electrica Muntenia cu cate 10%. Pachetele de actiuni nou-emise vor fi vandute prin oferte publice intiale primare, astfel incat admiterea la cota BVB sa se faca incepand cu trimestrul II 2005 (Transelectrica si cele doua Electrica) pana in trimestrul IV 2006, dupa finalizarea procedurilor de evaluare si selectie a consultantilor. (A.N. Ionescu)

CREDITARE. Raiffeisen Bank a lansat un produs de creditare destinat finantarii investitiilor angajate de persoanele fizice autorizate: medici, avocati, notari, stomatologi, contabili etc. Banca va finanta pana la 85% din valoarea investitiei, iar solicitantul trebuie sa contribuie cu restul de 15%. Suma maxima acordata de banca se ridica la 100.000 de euro pentru investitii si 3.000 de euro pentru capital de lucru.

GHID. Firma de consultanta si audit Ernst & Young Romania a lansat a opta editie a ghidului de afaceri "Doing Busines in Romania". Lucrarea reprezinta o trecere in revista a mediului macro si micro-economic in care isi desfasoara activitatea agentii economici din Romania. Pentru prima oara ghidul are si o varianta pe CD multimedia in limbile engleza, franceza si germana, facand astfel informatiile si mai accesibile investitorilor si oamenilor de afaceri interesati de mediul economic din Romania. Lucrarea are si o versiune electronica ce poate fi copiata de pe Internet de la adresa www.ey.ro (A. M.)

ALTEX, LA SLOBOZIA. Altex a deschis la Slobozia cel mai mare si modern magazin de profil din oras. Investitia de peste 250.000 de euro a constat in reamenajarea spatiului si in prezentarea unui nou concept. Situat in centrul orasului pe o suprafata de peste 400 mp, noul magazin ofera o gama larga de aparatura electronica si electrocasnica si introduce noi categorii de produse ce includ IT, telefonie mobila, muzica si film. Reteaua ALTEX cuprinde in prezent peste 120 de magazine in mai mult de 70 de orase din tara.(A.M.)

×
Subiecte în articol: economic