x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 8 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 8 septembrie 2004

08 Sep 2004   •   00:00
MAJORARE. Actionarii companiei de asigurare-reasigurare Garanta Bucuresti vor discuta, la data de 20 septembrie, majorarea capitalului social cu 2 milioane euro, prin aport in numerar.

Actionarul majoritar al companiei este compania elena The Ethniki, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata asigurarilor din Grecia, care controleaza 72,62% din capitalul social. O participatie de 20% revine Banc Post, fiind urmata de Jean Valvis - 5%, Societatea Nationala de Radiocomunicatii - 1,41%, RomTelecom - 1,15% si Posta Romana - 0,82%.

La nivelul anului 2003, raportul CSA arata ca Garanta a raportat prime subscrise de 209,1 miliarde lei, din care asigurarile generale au totalizat 196,3 miliarde lei. Anul trecut, pierderile societatii au cumulat 4,7 miliarde lei.

FACILITATI. Producatorii agricoli care beneficiaza de sprijinului direct al statului pentru achizitionarea a 20 de capete juninci si pentru construirea unui adapost corespunzator acestora si tineretului aferent vor primi gratuit in folosinta 20 de hectare de pasuni sau fanete. Atribuirea in folosinta gratuita a suprafetelor se face in baza unor contracte pe care beneficiarii le incheie cu consiliile locale. Terenurile se atribuie in folosinta gratuita, pe perioada existentei exploatatiilor agricole, care nu poate fi mai mica de 5 ani. Proiectul de lege, aprobat recent de Guvern, va fi transmis Parlamentului spre dezbatere si adoptare.

CONFERINTA. Astazi incepe la Bucuresti cea de-a doua editie a Conferintei Internationale "450 MHz Digitalisation 2004". Evenimentul se desfasoara in perioada 8-9 septembrie, la Marriott Grand Hotel, fiind sprijinit de Asociatia Internationala 450 (IA 450), for ce reprezinta interesele operatorilor de telefonie care opereaza in banda de 450 MHz (NMT si CDMA) si ale producatorilor de echipamente pentru retelele de acest tip.

×
Subiecte în articol: economic