x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSINESS/Info - 9 septembrie 2004

BUSINESS/Info - 9 septembrie 2004

09 Sep 2004   •   00:00
OBLIGATIUNI. Actionarii Finansbank Romania au aprobat in august o emisiune de obligatiuni corporative in valoare de 350 de miliarde de lei. Fondurile atrase urmeaza sa asigure finantarea dezvoltarii si cresterii portofoliului de credite pe termen lung. Cele 35.000 de obligatiuni cu o valoare nominala de 10 milioane lei/titlu vor fi listate la Bursa si vor fi oferite spre subscriere actionarilor inregistrati pana la data de referinta 16 august. Finansbank AS - Turcia a achizitionat pachetul majoritar de actiuni al Bancii de Credit Industrial si Comercial (BCIC), banca cu capital mixt romano-american infiintata in 1993. Dupa ultima majorare operata in luna mai, Finansbank AS controleaza 71,8% din capitalul filialei din Romania.

PETROM TINE BRM. Petrom a derulat saptamana trecuta prin intermediul Bursei Romane de Marfuri (BRM) tranzactii in valoare de peste 30 de milioane de dolari, pentru achizitionarea si vanzarea de diverse produse petroliere. O cantitate de 444.000 de barili de titei Siberian Light (aproximativ 60.000 de tone) a fost cumparata de la compania Glencore, pretul total al contractului ridicandu-se la 17,5 milioane de dolari. Petrom a oferit spre vanzare 30.000 de tone de motorina, cu livrare prin portul Constanta. Licitatia a atras trei companii, Litasco, Onix Oil si Kronos, aceasta din urma fiind castigatoare. Valoarea tranzactiei depaseste 11,7 milioane de dolari, pretul exact urmand sa fie stabilit in ziua livrarii. Petrom a mai vandut si uree, contractul avand o valoare de 1,9 milioane de dolari.

REBRANDING. Merloni Elettrodomestici, prezent si pe piata romaneasca prin marcile Ariston si Indesit, se va numi, incepand cu ianuarie a 2005, Indesit Company. "Schimbarea de nume vine in intampinarea nevoii de a comunica eficient si rapid legaturile dintre companie si brandurile sale. A fost ales Indesit, pentru ca este marca Merloni Elettrodomestici cea mai larg raspandita la nivel international", se arata intr-un comunicat al producatorului italian de electrocasnice. Subsidiara din Romania a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 49 de milioane de euro. Grupul a fost infiintat in anul 1975 si este unul dintre cei mai mari producatori de electrocasnice din Europa.

×
Subiecte în articol: economic