x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie BUSSINES/Info - 31 august 2004

BUSSINES/Info - 31 august 2004

31 Aug 2004   •   00:00
LIMITARE. Vestita tuica de Buzau se va produce in cantitati limitate in 2004, deoarece plantatiile de peste 6.000 hectare de pruni sunt atacate de viespea samburelui de prun. Larvele acestui daunator sunt omniprezente, a declarat Alexandru Nartea, sef serviciu la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Buzau, care a adaugat ca precipitatiile abundente au favorizat dezvoltarea viespii samburelui de prun, care face ca pruna sa cada inainte de coacere.

Tuica de Buzau reprezinta o marca omologata UE, un litru de tuica batrana, cu o vechime de 20-30 de ani, fiind comercializat de principala firma producatoare, societatea Bachus din Buzau, cu 1.500.000 lei.

EXTINDERE. Medicover Romania va deschide in acest an o noua clinica in Bucuresti, extinderea activitatii fiind planificata si in alte mari orase.

Companie de servicii medicale, Medivover ofera consultatii medicale si abonamente de sanatate in cinci centre medicale: doua in Bucuresti si cate unul in Focsani, Cluj-Napoca si Constanta.

Pe langa acestea a fost dezvoltata o retea de clinici agreate, plus o unitate medicala mobila destinata furnizarii de servicii in zone izolate sau lipsite de cabinete medicale. Veniturile companiei, care face parte din grupul suedez omonim, au atins, in primul semestru, 1,9 milioane euro, cu 16% mai mult fata de perioada similara din 2003. Reteaua Medicover include Polonia, Ungaria, Romania, Estonia si Republica Ceha. Numarul abonatilor din Romania este de circa 25.000.

VALORIFICARE. Societatile din portofoliul Ministerului Economiei pot scoate din functiune si valorifica, pana in martie 2006, mijloacele fixe, inclusiv constructiile aferente acestora, din cadrul unor capacitati de productie oprite, uzate sau neamortizate integral.

Mijloacele fixe care pot fi vandute sunt numai cele care nu isi gasesc utilizarea, in prezent si in perspectiva, in activitatea societatilor, se arata intr-un act normativ recent aprobat. In urma acestei operatiuni, capitalul social va fi diminuat, reducerea urmand a fi suportata proportional de catre toti actionarii. In cazul societatilor din domeniul apararii nationale, valorificarea trebuie avizata initial de MEC, iar sumele incasate vor fi folosite pentru restructurarea industriei.
×
Subiecte în articol: economic