x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Bussines - Sportivii si afacerile

Bussines - Sportivii si afacerile

de Catalin Budescu    |    21 Noi 2005   •   00:00
Bussines - Sportivii si afacerile

Fostul mare pivot al echipei de handbal a Romaniei Alexandru Dedu a adus cu el la intoarcerea in Romania si reteaua de magazine de imbracaminte River Woods.

Fostul mare pivot al echipei de handbal a Romaniei, Alexandru Dedu, s-a apucat anul trecut si de afaceri. Astfel, el este in momentul de fata managing director pentru Romania al retelei de magazine de imbracaminte River Woods.

Fostul pivot al echipei de handbal a Romaniei a jucat aproape 10 ani la echipe de top din strainatate ca: Wuppertal, in Germania, Barcelona, in Spania, sau FC Porto, in Portugalia. Insa cariera lui sportiva nu s-a oprit aici, caci a fost contactat de echipa spaniola Teucro, cu care s-a inteles imediat. Anul trecut, Alexandru Dedu s-a apucat si de afaceri. Asa ca a devenit managing director pentru Romania al unuia dintre cele mai renumite branduri de imbracaminte casual, River Woods.

DIN BELGIA VIA STATE. Originea brandului se afla in Belgia, fiind ideea unui francez, Patrick Basquin. In prezent, el apartine companiei American Clothing Associates. Infiintata in 1995, compania isi realizeaza partea de creatie in SUA, distributia realizandu-se in Europa, SUA si Canada. In 2005, River Woods avea in jur de 120 de magazine in toate colturile lumii: Andorra, Australia, Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Noua Zeelanda, Norvegia, Portugalia, America de Sud, Spania, Suedia, Elvetia,Taiwan si Romania.

DE 2 ANI IN ROMANIA. Brandul belgian a implinit de curand doi ani de existenta de la intrarea pe piata din Romania si isi marcheaza aniversarea prin deschiderea de noi locatii in tara, prima dintre ele la Timisoara, in Iulius Mall. Magazinul din Timisoara este al treilea din retea, dupa cele din Galeriile Orhideea si Mario Plaza, din Bucuresti. "Dupa Timisoara, urmeaza Constanta si apoi din nou inca o locatie in Bucuresti. Atat timisorenii, cat si constantenii sunt foarte cosmopoliti si foarte fashion-oriented, asa ca ii asteptam in noile noastre magazine", afirma Adrian Stanescu si Alexandru Dedu, managing parteneri ai companiei. "Ce ne dorim pentru viitorul imediat este cu siguranta sa mai deschidem inca cel putin doua locatii in Bucuresti, dar sa patrundem si in orase precum Brasov, Cluj sau Iasi", a adaugat Adrian Stanescu.

10 MAGAZINE IN TOTAL PANA IN 2007
Pe piata romaneasca, marca River Woods este comercializata in magazinele proprii companiei River Woods Grup SRL incepand din anul 2003. Compania a realizat in primul sau an de activitate o cifra de afaceri de aproximativ 460.000 de euro. Cea mai recenta dintre noile locatii deschise in ultima perioada este cea de la Timisoara, de luna trecuta, care a presupus o investitie de circa 110.000 de euro. Pentru perioada urmatoare, reprezentantii acesteia nu exclud nici extinderea in restul regiunii. Compania intentioneaza, de asemenea, ca pana in 2007 sa deschida in Romania un numar de circa zece magazine in toata tara.
×
Subiecte în articol: economic river woods