x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cadou Microsoft - Windows gratis pentru studenti

Cadou Microsoft - Windows gratis pentru studenti

08 Oct 2004   •   00:00

ECONOMIC

Steve Ballmer, numarul doi in ierarhia Microsoft, a venit ieri la Bucuresti pentru a parafa o intelegere cu Guvernul Romaniei prin care vor fi acordate 25.000 de licente software gratuite pentru studenti.
CRISTIAN IONITA

Memorandumul de Intelegere a fost semnat la Palatul Victoria in prezenta premierului Adrian Nastase. Aflat pentru prima data in tara noastra, Steve Ballmer a declarat ca specialistii romani au o reputatie recunoscuta in intreaga lume, adaugand ca "se intalneste frecvent cu ei pe holurile sediului central Microsoft". Ballmer a apreciat recentul program guvernamental privind sustinerea financiara de 200 de euro acordata elevilor si studentilor cu venituri reduse pentru cumpararea de calculatoare. De asemenea, a felicitat Romania pentru succesul Raportului de Tara al Comisiei Europene, subliniind ca referirile din document la sectorul tehnologiei informatie (IT) contin evaluari deosebit de favorabile.

Dupa semnarea memorandumului, Ballmer a participat la lucrarile conferintei Local Loop Technologies, tinand un discurs despre rolul companiei pe care o conduce in dezvoltarea telecomunicatiilor inainte de inchiderea oficiala a lucrarilor celei de-a treia editii a International Broadband Communications Conference.

TURNEU. Steve Ballmer, Chief Executive Officer la Microsoft (urmatorul dupa Bill Gates in ierarhia companiei) se afla intr-un turneu european. Printre popasurile sale s-au numarat Olanda, Marea Britanie si Portugalia, unde a participat la intrunirea anuala Microsoft Executive Partner. Cu aceasta ocazie, "numarul doi" de la Microsoft a purtat discutii asupra "amenintarii" din partea Linux, speculatiile pe tema "parteneriatului" cu SAP, securitatea software sau rivalitatea din partea Apple iPod.

×
Subiecte în articol: economic