x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Căldură din ape geotermale

Căldură din ape geotermale

14 Noi 2009   •   00:00

Locuitorii din Arad, Oradea, Satu-Mare şi alte localităţi învecinate ar putea primi căldură din ape geotermale în perioada următoare.

Omul de afaceri Gheorghe Călburean a anunţat că doreşte să se extindă în acest sector. "Energiile alternative sunt un sector unde am intrat în anul 2000 prin cumpărarea pachetului majoritar la fosta companie IPEC, actuala Transgex Oradea", a declarat Călburean. "Prin aceasta deţinem peste 50% din apele geotermale din România şi suntem categoric numărul unu. Poţi avea această sursă de energie veşnic", a completat Călburean.

BIHOR
Oraşul Beiuş este încălzit de compania respectivă numai din ape geotermale, potrivit reprezentanţilor săi. "Suntem în discuţii şi cu Primăria Oradea. În plus, dorim să transformăm energia geotermală şi în energie electrică pentru acele green carduri (certificate verzi - n.r.)", a mai completat Călburean. "E o sursă sigură şi mai ieftină decât gazul."

Planurile prevăd ca Primăria Oradea să contracteze granturi din fonduri europene, la care gradul de rambursare este de 98%, conform omului de afaceri.

×
Subiecte în articol: energie