x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Caldura - Piata centralelor stagneaza

Caldura - Piata centralelor stagneaza

19 Mai 2005   •   00:00

In 2004 au fost vandute circa 145.000 de centrale de apartament, cu 45% mai putin decat in 2003, potrivit lui Olimpiu Achim, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice (APICT).

"Pentru 2005 estimam ca vanzarile vor avea un nivel similar celui de anul trecut", a mai declarat Achim intr-o conferinta de presa menita sa releve birocratia excesiva impusa de autoritatile locale si de furnizorii de agent termic celor care doresc sa se debranseze de la sistemele centralizate de incalzire.

OFENSIVA. APICT ar putea continua la Consiliul Concurentei ofensiva impotriva conditiilor "costisitoare si aberante" pe care autoritatile locale si furnizorii de agent termic le impun la debransare, potrivit presedintelui APICT. Reprezentantii asociatiei explica conflictul de interese prin faptul ca autoritatile locale sunt actionari unici ai termocentralelor locale si ai distribuitorilor de agent termic, aflati in pericolul de a-si pierde clientii pana la eventuala privatizare, asa cum ar putea fi cazul cu RADET. Radu Dumitrescu, consilier la Primaria Capitalei, a estimat ca privatizarea RADET s-ar putea realiza peste doi ani. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic