x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Când vor fi gata lucrările la primul tronson din Prelungirea Ghencea

Când vor fi gata lucrările la primul tronson din Prelungirea Ghencea

20 Feb 2020   •   16:58
Când vor fi gata lucrările la primul tronson din Prelungirea Ghencea

Lucrările la primul tronson de lărgire a carosabilului și a zonei pietonale din Prelungirea Ghencea vor fi gata în luna mai 2020. Acesta este cuprins între străzile Brașov și Râul Doamnei, potrivit companiei municipale Trustul de Clădiri Metropolitane. 

Vor fi introduse două benzi de circulație pe sens, linie dublă de tramvai, pista dublă de biciclete, spații verzi și trotuare. Pentru lucrările de introducere a tramvaiului va fi restricționat traficul. 

Urmează să fie rezolvate expropierile dintre strada Rîul Doamnei și Valea Oltului, pentru efectuarea tronsonului 2. Acesta va avea 6 kilometri, linie dubl de tramvai, două benzi de circulație pe sens, pistă dublă de biciclete, trotuare și spații verzi. Se va realiza și un nod intermodal cu tramvaiul 41 și cu liniile preorășenești. Va fi construită o pardcare cu o capacitate de 300 de locuri, care ar putea fi apoi extinsă la 500 de locuri. 

Proiectul vizează Bd. Ghencea, de la capătul tramvaiului 41, intersecția cu str. Brașov, Prelungirea Ghencea și până la Centura Bucureștiului. Intersecțiile cu străzile Brașov, Valea Oltului și Râul Doamnei vor fi semaforizate. 

×
Subiecte în articol: prelungirea ghencea