x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Capital - Bursele fuzioneaza pas cu pas

Capital - Bursele fuzioneaza pas cu pas

22 Noi 2004   •   00:00

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a subscris 310 actiuni ale Casei Romane de Compensatie (CRC), societate care se ocupa cu compensarea, garantarea si decontarea tranzactiilor de la Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS).

Participarea BVB la recenta majorare de capital al CRC face parte din strategia comuna de dezvoltare a pietelor organizate de capital. Potrivit directorului CRC, Toma Dosteteanu, "aceasta este prima etapa a cooperarii dintre BVB si BMFMS, care tinteste fuziunea dintre cele doua institutii".

DERIVATE. Bursa de la Sibiu se concentreaza mai ales pe tranzactionarea contractelor "derivate" futures si options.

Acestea sunt obligatii standardizate prin care se cumpara/vinde un anumit activ (valuta, actiuni, petrol sau alte marfuri) la o anumita data in viitor, dar la un pret stabilit in momentul incheierii tranzactiei.

BVB a subscris cele mai multe dintre cele 890 de actiuni, fiecare in valoare nominala de 2,25 milioane de lei si detine 11,6% din capitalul CRC, printre noii actionari numarandu-se 6 societati de brokeraj: Prime Transaction, Intercapital Invest, IFB Finwest, Target Capital, Roinvest Bucovina si Transilvania Capital, fiecare cu cate 20 de actiuni subscrise. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic