x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie CarburantI - Petrom reduce pretul benzinei

CarburantI - Petrom reduce pretul benzinei

21 Ian 2005   •   00:00

ECONOMIC
Petrom scade, de astazi, pretul benzinei la pompa: litrul de benzina euro premium va scadea de la 32.550 de lei la 29.900 de lei, benzina eco premium va costa 30.400 de lei/litru, cu 350 de lei mai putin decat in prezent.
PREMIERA. Benzina Petrom va costa la fel in toata tara
Litrul de benzina euro premium va scadea de la 32.550 de lei la 29.900 lei/litru, iar benzina eco premium va costa 30.400 lei/litru, cu 350 de lei mai putin decat in prezent. Pretul unui litru de motorina super euro diesel se va reduce cu 200 de lei pe litru, pana la 27.500 de lei, iar motorina euro diesel va costa 26.900 lei/litru, fata de 27.400 de lei pe litru, in prezent. Preturile benzinei premium fara plumb si al gazului petrol lichefiat (GPL) pentru autoturisme vor ramane neschimbate, la 29.900 lei/litru, respectiv 16.500 lei/litru.

TONUL. Anterior, Lukoil ieftinise deja preturile cu sume comparabile, dar, desi faptul a atras atentia proprietarilor de autovehicule, decizia Petrom are impactul cel mai considerabil, avand in vedere proportia de piata pe care o stapaneste, de peste 40%. Lukoil, Rompetrol si MOL isi revendica locul al doilea cu proprotii inte 12% si 18%.

SCHIMBAREA. "Dinamica preturilor va avea la baza atat cotatiile internationale ale produselor petroliere, cat si mediul concurential local si regional", a declarat Gheorghe Constantinescu, directorul general executiv al Petrom. Pe parcursul urmatoarelor saptamani, noile preturi ale Petrom vor fi unice in toata reteaua sa de distributie a companiei, urmand ca, o data cu implementarea noii strategii, sa apara unele diferente de pret, dictate de conjunctura locala.

Vor fi folosite ca referinta cotatiile internationale ale produselor petroliere, Platt’s Mediteranean. (Adrian N. Ionescu)

×
Subiecte în articol: economic