x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Cazare la mare, ziua si milionul

Cazare la mare, ziua si milionul

27 Mar 2004   •   00:00

Cazarea la mare, ziua si milionul Intre 1 mai si 15 iunie, turistii pot petrece un concediu pe Litoral la preturi cuprinse intre 550.000 de lei si un milion de lei. In varful sezonului estival, tariful pentru o zi de cazare va ajunge si la un milion de lei.

Turistii care vor sa-si planifice concediul la mare au la dispozitie pachete la pret redus pentru luna mai. Operatorii de turism apreciaza ca tarifele pentru sezonul estival din acest an nu vor fi cu mult mai mari fata de vara trecuta.

Anul acesta va puteti planifica din timp bugetul pentru concediul pe Litoral. Operatorii de turism si-au stabilit tarifele pentru perioada estivala, pe care le vor prezenta saptamana viitoare la Targul National de Turism.

In perioada 1 mai - 15 iunie, romanii pot petrece sapte zile la mare fara a scoate prea multi bani din buzunar. Prin programul „Litoral pentru toti", organizat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, in parteneriat cu agentiile de turism si patronatele din domeniu, au fost puse la dispozitia turistilor doua oferte la preturi reduse.

Reduceri pentru studenti

Studentii, pensionarii, somerii, invalizii sau veteranii de razboi au ocazia sa se bucure de o saptamana pe Litoral la tarife mici, de pana la 650.000 de lei pe sejur. Pentru persoanele cu venituri reduse, care vor dovedi cu acte ca se incadreaza in aceasta categorie, sase nopti de cazare la un hotel de o stea costa 549.000 de lei. La un hotel de doua stele, pentru aceeasi perioada, turistii vor plati 649.000 de lei. Pretul sejurului nu cuprinde costul serviciilor de masa.

O oferta care se adreseaza tuturor categoriilor de turisti este o saptamana la mare la pretul de 799.000 de lei, la un hotel de o stea. Pentru unitatile de cazare de doua si trei stele, turistii trebuie sa plateasca pentru sase nopti 899.000 de lei, respectiv 999.000 de lei. Si pentru aceasta categorie de bilete va trebui sa puneti bani deoparte pentru mancare, deoarece costul meselor nu este inclus in pret.

In cadrul programului „Litoral pentru toti" vor fi alocate, pentru inceput, cate 2.000 de locuri pe serie. Daca alegeti oferta pentru toate categoriile de turisti, trebuie sa va rezervati bilete din timp, deoarece acestea se vor vinde dupa regula „primul venit - primul servit".

Preturi pentru sezonul estival

Hotelierii de pe Litoral au pregatit deja tarifele pentru vara care bate la usa. Acestea nu vor creste cu mai mult de 8% fata de anul trecut, preturi ceva mai mari fiind estimate la unitatile hoteliere care au facut modernizari, potrivit reprezentantilor industriei turistice. Tarifele ajung la un milion de lei/persoana/zi la un hotel de trei stele din statiunea Jupiter, in varf de sezon. Pentru sapte nopti de cazare, cu mic dejun inclus, la un hotel de doua stele din Mamaia veti plati 3,9 milioane de lei in perioada 18 iunie - 25 iulie si 3-10 septembrie. In varful de sezon, mijlocul lunii iulie si prima parte a lui august, pretul pachetului turistic ajunge la 4,9 milioane de lei. La hotelurile de trei stele din Mamaia, un pachet turistic de o saptamana poate ajunge la pretul de 7,8 milioane de lei, cu mic dejun inclus, in miezul sezonului estival. Daca alegeti statiunea Olimp, sapte nopti de cazare la doua stele va costa intre 1,2 milioane de lei si 2,5 milioane de lei, in functie de perioada aleasa. Oferta nu include nici una dintre cele trei mese.
Iohanna Onaca


Mai multi turisti pe Litoral

In acest an sunt asteptati pe Litoral circa 770.000 de turisti, cu 50.000 mai multi fata de 2003, potrivit estimarilor lui Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc. Anul trecut, in statiunile din zona au sosit circa 75.000 de turisti straini, reprezentand aproximativ 10% din total. Numarul de turisti straini care ar putea vizita in acest sezon Litoralul romanesc este estimat la circa 90.000.

×
Subiecte în articol: economic litoral