x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce beneficii extrasalariale pot obtine angajatii

Ce beneficii extrasalariale pot obtine angajatii

de IncomeMagazine    |    06 Aug 2012   •   04:42
Ce beneficii extrasalariale pot obtine angajatii

Salariul unui angajat de multinationala este ca o ecuatie complexa. Are o parte fixa, aceeasi de la luna la luna, dar si o parte variabila, adiacenta, calculata in functie de vechimea sa in companie, pozitia pe care o ocupa sau nivelul de performanta pe care il atinge. Pachetul de beneficii extrasalariale este un fel de cutie a Pandorei pentru angajatori, pentru ca, de cand s-a inradacinat in cultura organizationala a companiilor, nu mai pot renunta la el si nici nu-l pot ajusta in mod dramatic. Fac insa mici modificari, din cand in cand, si se reorienteaza catre acele beneficii care, fie sunt mai putin costisitoare, fie sunt mai atragatoare in ochii angajatilor.

TICHETE DE MASA
Tichetele de masa fac parte din categoria beneficiilor 'sociale' si se afla pe primele locuri nu doar in topul celor mai oferite, ci si in topul celor mai dorite beneficii. '66% dintre companiile participante la studiu le includ in pachetul salarial. Orientarea companiilor catre astfel de beneficii este, insa, explicabila prin faptul ca acestea sunt usor cuantificabile, valoarea lor fiind perceputa fara dificultate de angajati', spune Nicoleta Dumitru. In plus, tichetele de masa au un avantaj esential pentru angajator – sunt deductibile fiscal, ceea ce inseamna ca sunt mai putin costisitoare pentru companii.

Citeste AICI si despre alte NOUA beneficii extrasalariale

Citeste si

BMW si Toyota angajeaza specialisti romani pentru Germania si Belgia Locuri de munca. Vezi care sunt angajatorii 'vedeta'

Milioane de euro pentru forta de munca. Scoliti gratis de 'cel mai mare angajator' din Romania
Care este cea mai frumoasa plaja din apropierea Romaniei
Vezi cum arata apartamentul de 100 de milioane dolari din inima Manhattanului





×
Subiecte în articol: beneficii extrasalariale tichete de masa