x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ce spun rusii despre restituirea Tezaurului Romaniei

Ce spun rusii despre restituirea Tezaurului Romaniei

de IncomeMagazine    |    04 Oct 2012   •   11:24
Ce spun rusii despre restituirea Tezaurului Romaniei
Sursa foto: Thinkstock

 Pe masura ce, pe fondul crizei datoriei din Europa si SUA, aurul se scumpeste vertiginos pe piata mondiala, cresc ambitiile unor tari in legatura cu metalul galben. Astfel, Romania si-a reamintit de Tezaurul sau, incredintat spre pastrare Imperiului rus in decembrie 1916. E adevarat, Bucurestiul nu mai vrea neaparat lingouri de aur si s-a multumi cu o compensatie financiara in valoare de 2 miliarde de euro.

Asa scria, in septembrie anul trecut, Fiodor Lukianov, unul dintre cei mai respectati analisti de politica externa ai Rusiei. Un articol care merita reluat acum, dupa ce APCE a cerut Moscovei sa reia negocierile cu autoritatile romane in vederea restituirii Tezaurului, pentru a cunoaste care este parerea comentatorilor rusi si cum interpreteaza ei aceasta problema . Deci, ce scria Fiodor Lukianov acum un an in articolul sau intitulat „Va restitui Kremlinul Tezaurul Romaniei?”

"De unde si pana unde Moscova trebuie sa ierte Romaniei toate daunele provocate de ocupatie, de distrugerea oraselor si uciderea civilillor din timpul ultimei conflagratii mondiale? Iar daca reparatiile nu au fost anulate, de fapt, inseamna ca Moscova a platit cu varf si indesat Bucurestiului, care continua, totusi, sa-si ceara Tezaurul.


Citeste AICI articolul intitulat „Va restitui Kremlinul Tezaurul Romaniei?”


Citeste si
Cum va arata viitoarea harta a lumii
Vrei să învingi criza? Demarează Cât mai multe afaceri!
JOBURI ÎN STRĂINĂTATE: Vezi salariile oferite
Care este orasul din Romania unde BMW ar putea sa deschida o noua fabrica


×
Subiecte în articol: Tezaur Kremlin aur restituire